750.000 de bonuri valorice distribuite producatorilor agricoli din 11 judete

Producatorii agricoli din 11 judete au primit pana la aceasta data 750.000 de bonuri valorice necesare infiintarii culturilor de toamna.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) a transmis la centrele locale un numar de 1,5 milioane de bonuri valorice, dintr-un total estimat la 2,5 milioane, care se vor acorda producatorilor agricoli in toamna acestui an.

Pana la 28 august toate bonurile vor ajunge in teritoriu pe masura ce vor fi tiparite, urmand ca ulterior sa fie distribuite pe judete in functie de cererile depuse la APIA de producatorii agricoli.

Sprijinul financiar se acorda producatorilor agricoli pentru subventionarea motorinei si achizitionarea de seminte, pesticide sau ingrasaminte necesare infiintarii culturilor de toamna.

Fermierii se pot prezenta la APIA sa depuna cererile pentru sprijin, pana la data de 15 octombrie 2007, iar in maxim cinci zile dupa depunerea cererii pot ridica cupoanele de sprijin.

De acest sprijin vor beneficia circa doua milioane de fermieri, care vor putea primi maxim 5 bonuri valorice fiecare.

Pentru obtinerea sprijinului financiar fermierii trebuie sa faca dovada proprietatii sau a dreptului de folosinta asupra pamantului, sa utilizeze seminte certificate si de calitate si sa isi asigure culturile.

Sursa: SmartFinancial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.