BERD imprumuta companiei Raiffeisen Leasing 15 mil de euro pentru finantarea IMM-urilor

Raiffeisen Leasing va imprumuta de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) 15 milioane euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, aceasta fiind al doilea credit de acest tip acordat companiei de institutia financiara internationala.

Imprumutul va fi utilizat pentru achizitionarea de catre intreprinderile mici si mijlocii (IMM) a echipamentelor necesare extinderii activitatii comerciale, investitiile incluzand echipamente, autoturisme pentru utilizare comerciala, vehicule comerciale usoare, camioane, utilaje si proiecte imobiliare.

Compania de leasing a obtinut, in 2003, prima facilitate de finantare pentru leasing din partea BERD cu sprijinul Uniunii Europene, in valoare de 5 milioane de euro.

Odata cu dezvoltarea sectorului de leasing din Romania, este important ca intreprinzatorii sa aiba acceseze mai usor finantari, iar creditul acordat companiei de leasing va contribui la acoperirea acestei cereri, a afirmat directorul BERD pentru institutii financiare non-bancare, Jonathan Woollett.

Raiffeisen Leasing si-a revizuit in sens pozitiv estimarile privind valoarea bunurilor finantate in 2007, la 240-250 milioane euro, fata de nivelul de 200 milioane euro estimat la inceputul anului, pe fondul rezultatelor din perioada ianuarie-iulie.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.