Iasi: Batjocura SAPARD ajunge in instanta

Primariile comunelor Popricani si Vladeni vor da in judecata firma care a asfaltat drumul pentru a recupera banii, 2 milioane euro.

Desi termenul pana la care drumurile din comunele Popricani si Vladeni trebuiau refacute a trecut, nici primarii celor doua localitati, nici conducerea Castrum Corporation SRL Negresti Oas, firma care s-a ocupat de construirea drumurilor, nu isi asuma nicio responsabilitate.

Fiecare acuza partea opusa, asteptand o alta comisie de experti de la Bucuresti care sa clarifice situatia.

Degradarile aparute la nivelul drumurilor realizate de SC Castrum Corporation SRL trebuiau remediate pana cel tarziu la 1 septembrie 2007.

In caz contrar, se va rezilia contractul cu recuperarea debitului constatat in urma decontarii lucrarilor, asa cum se arata in comunicatul trimis comunelor de catre APDRP (Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, fostul SAPARD) Bucuresti.

Cele doua comune iesene, Vladeni si Popricani, au de platit catre APDRP facturi de 2 milioane euro, valoare de zeci de ori mai mare decat bugetul anual al comunelor. Primarul din Vladeni, Ioan Cohut, pus sa plateasca un milion de euro, arunca intreaga vina pe firma care a asfaltat drumul, SC Castrum Corporation SRL.

Sursa: Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.