Subventii pentru fermierii, pe baza adeverintelor de la medicul veterinar

Masura se adreseaza numai crescatorilor a caror animale nu au putut fi identificate.

Crescatorii de bovine care nu au primit subventia alocata de la buget din cauza unor erori in procesul de identificare a animalelor isi vor primi banii in baza unei adeverinte furnizate de medicul veterinar.

Din datele detinute de Ministrul Agriculturii, sunt neeligibile la plata circa 25-30% din numarul total de bovine (1,15 milioane) pentru care s-a depus cerere de plata la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura.

Va fi emis un ordin prin care crescatorii de bovine in aceasta situatie se vor putea prezenta la APIA cu o adeverinta furnizata de medicul veterinar care sa ateste numarul total de animale detinute la 31 ianuarie 2007, termenul de referinta pentru identificare si inregistrare.

Ministrul Agriculturii intentiona ca sprijinul pentru crescatorii de bovine, de 240 lei pe animal (aproximativ 75 euro), sa fie acordat incepand cu 15 august, dar din cauza unor intarzieri in circuitul de avizare al proiectului de act normativ, termenul pentru inceperea platilor a fost decalat. Ulterior, dupa aprobarea actului normativ in Guvern, au aparut si aceste erori in procesul de identificare astfel incat crescatorii au amenintat cu proteste in fata MADR daca nu isi vor primi banii.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.