Cluj: Proiecte de 23 de milioane de euro in turism si afaceri

Clujul are in pregatire proiecte pentru dezvoltarea afacerilor si promovarea turismului, finantabile din fondurile structurale. Proiectele vor putea fi depuse incepand din octombrie.

Comitetul de Monitorizare a Programului Operational Regional (POR) a aprobat criteriile de eligibilitate si selectie pentru inca trei axe prioritare din cadrul programului. In urmatoarea perioada, se vor putea depune spre finantare din fondurile structurale proiecte ce vizeaza imbunatatirea infrastructurii sociale (axa 3), dezvoltarea mediului de afaceri local si regional (axa 4) si dezvoltarea si promovarea turismului (axa 5).

Deocamdata a fost lansata licitatia de proiecte pentru axa 2, imbunatatirea infrastructurii locale si regionale de transport, pentru care regiunea are in stadiu avansat de pregatire 14 proiecte, in valoare totala de 204 milioane de euro.

Pentru dezvoltarea mediului de afaceri local si regional, in Nord-Vest sunt pregatite trei proiecte, de 22 de milioane de euro, reprezentand 22% din totalul de 96,1 milioane. Toate cele trei proiecte, realizate de catre consiliile locale Bistrita (judetul Bistrita-Nasaud), Dej (Cluj) si Baia Mare (Maramures) vizeaza realizarea unei retele regionale de microincubatoare si centre de marketing. Cea mai mare investitie va fi cea a CL Dej, de 9,2 milioane de euro.

In regiune se afla in stadiu avansat de pregatire cinci proiecte de turism, de 70,2 milioane de euro, reprezentand 80% din totalul alocarilor pe aceasta axa. Consiliul Judetean Cluj pregateste doua astfel de proiecte. Primul se refera la dezvoltarea turismului de iarna in Muntii Apuseni – Baisoara, investitie de 7,5 milioane de euro, iar cel de-al doilea la dezvoltarea infrastructurii de turism balnear in zona Turda, investitie estimata la 6,2 milioane de euro.

Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.