Romania va avea patru proiecte de infrastructura pe lista de prioritati UE

Cele 4 proiecte de infrastructura ale UE care vizeaza Romania sunt autostrada Bucuresti-Constanta, tronsonul feroviar Curtici-Constanta, portul Constanta si proiectul de navigatie pe Dunare.

Romania va primi in urmatorii 6 ani peste 4,6 miliarde de euro pentru infrastructura din fondurile structurale si de coeziune. Implementarea acestor proiecte va imbunatati legatura europeana cu Grecia si Turcia.

Primul proiect tine de autostrada care porneste de la Atena-Sofia-Budapesta, iar in Romania face legatura Bucuresti-Constanta. Al doilea proiect este traseul feroviar Curtici-Constanta, care va face legatura cu tronsonul Atena-Sofia-Viena-Praga-Nurnberg.

Cel de al treilea proiect se refera la lucrari pentru imbunatatirea navigatiei pe Dunare, iar ultimul proiect tine de dezvoltarea portului Constanta, care are un rol important in proiectul european de sosele maritime.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat ca pentru fiecare tip de transport din Romania vor exista planuri care sa fie legate de strategia nationala.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.