Noi conditii de finantare pentru afacerile mici si IMM-uri la ProCredit Bank

Din anul 2002, cand ProCredit Bank a fost infiintata in Romania, banca s-a adresat prin produsele de creditare afacerilor mici, intreprinderilor mici si mijlocii si producatorilor agricoli. Pe baza experientei acumulate in ultimii 5 ani, in luna septembrie, oferta de credite adresata acestor categorii a fost modificata pentru a veni in intampinarea nevoilor din ce in ce mai variate ale clientilor existenti si potentiali. Noi produse au fost adaugate in portofoliul ProCredit Bank, iar cele existente au fost flexibilizate.

In finantarea companiilor, ProCredit Bank ofera o gama complexa de produse de creditare, destinate acoperirii unei categorii variate de nevoi de finantare: descoperiri de cont pentru acoperirea nevoilor de lichiditati pe termen scurt, linii de credit si credite pentru capital de lucru, credite pentru investitii pe termen mediu si lung si produse de finantare cu destinatie mixta. In ceea ce priveste finantarea investitiilor, afacerile mici si IMM-urile pot accesa acum credite pentru investitii mixte cu o maturitate de 10 ani, credite pentru finantarea investitiilor imobiliare pentru perioade pana la 15 ani, credite pentru echipamente si autovehicule cu maturitate de pana la 7 ani.

Garantiile solicitate de banca sunt flexibile si pot fi proprietati imobiliare, autovehicule, echipamente, utilaje, stocuri de marfa sau alte tipuri de garantii. Nu sunt necesare studii de fezabilitate sau planuri de afaceri. ProCredit Bank nu solicita existenta unui avans, iar un singur produs de creditare poate acoperi destinatii multiple. De exemplu, banii obtinuti din acelasi credit pot fi folositi atat pentru plata furnizorilor si a datoriilor la stat, cat si pentru realizarea unor investitii.

Tot in luna septembrie, ProCredit Bank a introdus doua produse de creditare specializate, dedicate medicilor si contabililor: Creditul pentru Medici si Creditul pentru Contabili si a flexibilizat produsul de finantare ce se acorda persoanelor juridice in momentul deschiderii contului curent – Creditul PE LOC. Creditul pentru Medici poate fi utilizat pentru finantarea nevoilor curente, pentru achizitionarea de echipamente medicale si autoturisme si pentru achizitia de imobile. In functie de destinatia creditului, perioada de rambursare poate fi de maxim 15 ani.

Creditul pentru Contabili se adreseaza contabililor autorizati, expertilor contabili, societatilor comerciale care au ca obiect de activitate evidenta sau expertiza contabila, cu minim 3 luni de experinta.
Noua oferta de credite este accesibila oricarui client in cele 33 de locatii pe care ProCredit Bank le are in Bucuresti si in tara.

Spre deosebire de alte banci, ProCredit Bank nu promoveaza creditele de consum. In schimb se angajeaza sa puna la dispozitia clientilor, produse si servicii bancare in mod responsabil prin construirea unei culturii a economisirii si prin stabilirea unei relatii cu clientii de lunga durata.

ProCredit Bank sprijina afacerile clientilor sai in cel mai eficient mod, la standardele internationale ale bancii. Fiind o banca full-service, ProCredit Bank Romania ofera clientilor sai – persoane fizice si juridice – mai multe optiuni de depozite in conditii avantajoase.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international, cum ar fi: BERD, IFC – Membra a Grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii), si IPC. Aceasta structura unica de actionari asigura un management stabil si prudent si o evolute dinamica a ProCredit Bank pe piata romaneasca.

Pentru mai multe informatii:

Alina Stoica, ProCredit Bank Romania

Tel.: 201.60.33

Fax: 305.56.63

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.