Brasov : Ministrul mediului insista pentru accelerarea unui proiect pentru infrastructura de apa

Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, s-a intalnit luni,
1 octombrie, la Brasov, cu conducerea Prefecturii si a Primariei Brasov, cu conducerea companiei de apa locala din judetul Brasov si cu reprezentanti ai Consiliului Judetean Brasov, pentru a discuta stadiul proiectului de servicii municipale pentru apa si apa uzata, ce urmeaza a fi implementat in judetul Brasov.

Proiectul, ce va fi derulat prin compania de apa locala, este in valoare de 111 milioane de euro si urmeaza sa fie finantat din Fondul de Coeziune, dar, pentru a fi eligibil, este obligatoriu ca el sa fie administrat de o asociatie intercomunitara, care sa grupeze actionarii interesati (Consiliul Local Brasov, Consiliul Judetean Brasov, alte primarii cu infrastructura inclusa in proiect). Desi echipa de negociere – care a cuprins parlamentari locali, reprezentanti ai Primariei Brasov si ai celorlalte primarii interesate, ai Prefecturii, ai Consiliului Judetean si ai consultantului – a convenit initial asupra cotelor de reprezentare in actionariat, la ultima intrunire, Consiliul Judetean n-a mai fost de acord cu cota de 42%, ce urma sa-i revina ca participatie in aceasta asociatie.

Cu toate ca presedintele Consiliului Judetean Brasov a lipsit de la acesta intalnire, administratorul public al judetului a dat asigurari ca, in cursul zilei de marti 2 octombrie, cand va avea loc urmatoare sedinta a Consiliului Judetean, constituirea asociatiei intercomunitare va beneficia, de aceasta data, de intregul sprijin al conducerii CJ Brasov.

Ministrul mediului a precizat ca nu va mai reveni la Brasov pentru acest subiect. Attila Korodi a accentuat faptul ca soarta aceste importante investitii pentru apa si apa uzata se afla, de acum, in mana si in deplina responsabilitate a autoritatilor locale.

Sursa: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.