Cei mai multi din banii care vor veni de la UE prin POR sunt destinati dezvoltarii urbane

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely a participat luni, 1 octombrie 2007, alaturi de Adriean Videanu, Primarul General al Capitalei, la evenimentul “Un oras sigur este un oras echitabil” organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Locuirii.

Manifestarea a fost organizata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in perimetrul strazilor Lipscani si Smardan din centrul istoric al Bucurestiului.

Evenimentul “Un oras sigur este un oras echitabil”, si-a propus sa dea tonul unor dezbateri mai ample pe tema dezvoltarii urbane integrate intre actorii publici si privati interesati de acest domeniu. Astfel, in cadrul “cafenelei urbanistice” s-au purtat discutii intre oficiali ai Ministerului Dezvoltarii si ai Primariei Municipiului Bucuresti, specialisti din domeniul arhitecturii si urbanismului si cetateni.

Proiectele de dezvoltare urbana integrata, realizate si expuse de absolventi ai programului de masterat franco-roman “Dezvoltare urbana integrata” de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti au aratat ca exista idei si, dupa cum a punctat ministrul Laszlo Borbely, acestea pot fi dezvoltate si implementate chiar prin intermediul Programului Operational Regional.

Sursa: , Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.