Fonduri europene ajung la Mangalia

In acest an fonduri europene destinate relansarii turismului se vor acorda Mangaliei. O parte din bani, utilizati pentru ambarcatiunile de agrement au fost deja folositi. Uniunea Europeana finanteaza proiectul cu peste 4 milioane de euro.

Program de reabilitare va transporta Mangalia intr-o marina in adevaratul sens al cuvantului: posibilitati de gazduire pe termen lung a iahturilor de lux, infrastructura noua, spatii de cazare si obiective turistice.

Printr-un program de dezvoltare regionala, a fost deblocata pentru municipiul Mangalia suma de 4,07 milioane de euro. Autoritatea locala s-a angajat cu peste 650.000 de euro si astfel valoarea totala a investitiei trece de 4,6 milioane de euro. Majoritatea banilor se vor duce pe lucrari de infrastructura, dragaj si consolidare a digurilor.

Noul Port Turistic Mangalia va dispune de 116 locuri de acostare pentru ambarcatiuni de agrement de mici dimensiuni cu lungimea sub 7 metri, 26 de pontoane destinate velierelor si salupelor cu dimensiuni intre 10 si 13,50 metri. Va fi amenajat un cheu special de 110 metri lungime pentru acostarea navelor cu pescaj mai mic de 8,5 metri. Marina va cuprinde 7.000 de metri patrati de alei, carosabil si spatii de parcare, 1.800 metri patrati de gradene. Proprietarii ambarcatiunilor de lux vor beneficia de hale de reparatii, prize de apa si energie electrica pentru racordarea navelor la uscat.

Strainii vor putea gusta direct la scara navei bucatele traditionale romanesti, pentru ca marina Mangalia va avea spatii mari destinate restaurantelor, teraselor si barurilor.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.