Primaria Capitalei finalizeaza infrastructura pe doua strazi vechi ale orasului

Dupa 17 ani de proiecte anulate, Primaria Capitalei finalizeaza infrastructura pe doua strazi vechi ale orasului.
Primaria Capitalei a organizat anul acesta cateva festivitati de Zilele Bucurestiului chiar pe strazile cu rezonanta istorica aflate pana nu demult in lucru: Smardan si Lipscani.

Dupa eforturile municipalitatii de refacere a infrastructurii in centrul-pilot, se simte ca inima veche a Bucurestiului a reinceput sa bata. Pavajul care urmeaza linia de altadata, felinarele de pe stalpii cu izul perioadei moderne creeaza o stare de placuta. Oamenii se simt bine si isi fac timp chiar sa se opreasca la o terasa.

Proiectele care urmeaza sunt incurajatoare si, daca vor fi finalizate vor face din centrul istoric cea mai vizitata arie a orasului.

Primaria Capitalei se judeca inca, cu fosti proprietari, pentru cladirile pe care considera ca trebuie sa le administreze. De altfel, pe strada Lipscani sunt vreo noua case de negustori (ale Primariei) care vor fi consolidate de municipalitate, prin programul “Un Bucuresti frumos”, in valoare de 6,5 milioane de euro, desfasurat in colaborare cu Ministerul Culturii si cu PNUD. O alta cladire care apartine 100 la suta municipalitatii este pe strada Franceza nr.5. si aceasta va fi consolidata si redata orasului, in prezent fiind inutilizabila.

La jumatatea lunii noiembrie, primarul Adriean Videanu va dispune mutarea celor 126 de familii care locuiesc legal in zona, deoarece Primaria Capitalei urmeaza sa receptioneze cele trei blocuri care le-a cumparat de pe piata imobiliara, pe soseaua Bucuresti-Targoviste.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.