Topul companiilor de leasing pe primul semestru

Fuziunea dintre UniCredit Leasing si HVB Leasing a creat cel mai mare jucator de pe piata de profil, UniCredit Leasing Corporation, si a lasat loc pentru inca o companie in top 10.

BCR Leasing, a doua companie de pe piata locala, a publicat rezultatele financiare pentru primele opt luni ale anului, valoarea bunurilor finantate de companie fiind de 236 de milioane de euro.

A treia companie de pe piata este Porsche Leasing, cu finantari pentru bunuri in valoare de 159,7 milioane de euro in primul semestru, afacerile societatii fiind sustinute de vanzarile importatorului auto Porsche.

Cele mai dinamice companii de pe piata in prima jumatate a anului au fost Credit Europe Leasing si Piraeus Leasing, care au raportat cresteri ale afacerilor de 144%, respectiv 142%, comparativ cu aceeasi perioada din 2006.

Afacerile companiilor de leasing se bazeaza, in cea mai mare parte, pe finantarile acordate pentru achizitia de autoturisme, acestea detinand ponderi importante in portofolii.

Companiile de leasing au finantat active de 2,17 mld. euro in prima jumatate a anului, in crestere cu 46% fata de aceeasi perioada din 2006. Contractele de leasing pentru autoturisme au reprezentat 71% din totalul celor incheiate, cele pentru finantarea echipamentelor industriale – 22%, iar finantarile destinate sectorului imobiliar – 7%.

Cea mai mare parte din finantarile pentru sectorul imobiliar este destinata constructiei de spatii de birouri – 54%, restul fiind utilizate pentru constructia de spatii comerciale – 34% si dezvoltarea de proiecte rezidentiale – 12%.

Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) estimeaza ca piata va creste cu 50-55% in urmatorii ani.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.