Salaj: Proiecte pentru fonduri europene

Judetul Salaj este pregatit pentru accesarea, incepand cu aceasta toamna, a unor fonduri europene in valoare de cateva sute de milioane de euro, prin intermediul Programului Operational Regional si prin programele operationale sectoriale.

Cele mai mari proiecte la nivel national care vizeaza si Salajul a fost trimis deja spre evaluare si avizare la Bruxeles.

Proiectul este unul regional, se numeste “Managementul apei uzate in 7 localitati urbane din bazinul hidrografic Somes – Tisa” si vizeaza orasele salajene Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei, precum si orasele clujene Dej, Gherla si Huedin. Valoarea totala a proiectului este de 132 de milioane de euro, din care judetului Salaj ii revin 62 de milioane de euro.

In ceea ce priveste Salajul, proiectul presupune extinderea si reabilitarea retelelor de canalizare din cele patru orase, modernizarea a trei statii de epurare si modernizarea unei statii de tratare, dar Tiberiu Marc se declara optimist si in ceea ce priveste includerea in aceleasi programe si a proiectului privind alimentarea cu apa a celor 4 orase salajene si a localitatilor de pe traseu din sursa Gilau – Cluj.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.