Pitesti: Primarul Pendiuc vrea sa acceseze ilegal fonduri europene

Compania Lea International va incepe constructia primului Depozit Ecologic de Deseuri Solide Urbane si Industriale Asimilabile la standarde europene provenite din Municipiul Pitesti si zonele limitrofe.

Depozitul regional va fi construit la o distanta de 4 kilometri de Pitesti, in localitatea Albota, intreaga investitie ridicandu-se la suma de 5 milioane de euro.

Lea este castigatoarea licitatiei organizate de Primaria Municipiului Pitesti, detine terenul in suprafata de 8,8 hectare, autorizatia de constructie nr. 963/28.08.2001 eliberata de Primaria Municipiului Pitesti, cat si 2 hotarari definitive si irevocabile privind executarea contractului aferent licitatiei si autorizarea constructiei.

Imediat ce Lea International si-a anuntat intentia de a demara constructia depozitului ecologic, Primaria Municipiului Pitesti a dispus sistarea lucrarilor, motivul invocat fiind lipsa autorizatiei de constructie.

Conflictul intre autoritatile locale si Lea International a inceput, de fapt, in momentul in care Primaria Municipiului Pitesti si Consiliul Judetean Arges au anuntat ca intentioneaza sa realizeze o rampa de gunoi cu finantare de la Uniunea Europeana, pe aceeasi suprafata de teren concesionata companiei Lea International, in 2000. Practic, Primaria a vandut acelasi teren de doua ori.

Reprezentantii companiei Lea afirma ca Primarul Municipiului Pitesti a comunicat date false catre Ministerul Finantelor Publice conform carora contractul incheiat intre primarie si Lea International ar fi fost reziliat, cu scopul vadit de a accesa nelegal fonduri europene. Mai mult decit atat, acestia afirma ca Tudor Pendiuc refuza sa puna in aplicare o hotarare definitiva a instantelor de judecata privind obligatia de a elibera autorizatia de constructie pentru depozitul ecologic.

Pentru a recupera prejudiciul produs, oficialii companiei au depus o plangere penala impotriva primarului Pitestiului, Tudor Pendiuc, in care acesta este acuzat de abuz in serviciu, fals in declaratii si instigare la infractiunea de tulburare de posesie si au cerut instituirea unui sechestru asigurator pe bunurile personale ale Primarului.

Atata timp cat primarul Pendiuc refuza sa se supuna legii, pitestenii nu vor avea acces la un depozit ecologic construit la standarde europene iar sanatatea acestora va fi amenintata sistematic de poluarile provenite de la deseurile depozitate in prezent in mod haotic.

Sursa: Standard.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.