Parteneriat de dezvoltare a infrastructurii intre Consiliul Judetean Botosani si Consiliul Raional Herta

Consiliul Judetean Botosani, in parteneriat cu Consiliul Raional Herta din regiunea Cernauti – Ucraina, implementeaza proiectul ‘Drumuri fara frontiera pentru Europa unita’, finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

Actiunea are drept scop intensificarea cooperarii economice si sociale cu impact direct asupra managementului comun al infrastructurii de transport in zona de granita dintre judetul Botosani si raionul Herta. Bugetul total aprobat este de 111.130 euro, cofinantarea din partea Consiliului Judetean Botosani fiind de 12.145 euro.

In baza acestui proiect, care a devenit eligibil prin Programul de Vecinatate Romania – Ucraina 2004-2006, in perioada 8-10 octombrie 2007, se va desfasura la Botosani primul seminar de instruire avand ca tematica ‘Politica regionala a Uniunii Europene’, la care vor participa membrii echipei de proiect si ai grupului tinta din ambele organizatii partenere.

Instruirea face parte din activitatile proiectului si cuprinde doua module: unul in tematica politicii regionale a Uniunii Europene, iar al doilea, care se va desfasura in Ucraina, se va axa pe problematica managementului de proiect si scrierea cererilor de finantare. Grupul tinta este format din reprezentanti ai structurilor administrative din raionul Herta si judetul Botosani, care vor constitui reteaua de informare si comunicare pentru baza de date necesara Planului comun de interventie si cooperare.

Unul dintre rezultatele proiectului il constituie realizarea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea traseului regional Dorohoi – Racovat (tronsonul Ibanesti – Cristinesti – Baranca – Fundu Hertii – Racovat) care parcurge, pe o lungime de 15 kilometri, teritoriul comunelor Cristinesti, Ibanesti si Pomarla si care continua, prin Punctul de Trecere Simplificat Racovat, cu sase kilometri pe teritoriul ucrainean.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.