Fonduri structurale de 149 mil euro pentru sustinerea utilizarii TIC si a tehnologiei de broadband

Secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Zoltan Somodi, a participat in data de 10 octombrie la cea de-a noua editie a conferintei Convergent Networks, care a avut loc in Bucuresti.

Desfasurata sub sloganul “Merging of Markets”, conferinta a avut ca obiectiv prezentarea oportunitatilor viabile din domeniul IT&C de pe piata romaneasca, firmele participante oferind solutii si noi tehnologii pentru dezvoltarea infrastructurii de telecomunicatii.

In cadrul evenimentului, secretarul de stat al MCTI Zoltan Somodi a vorbit despre importanta accesarii de fonduri structurale pentru proiectele din cadrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, subliniind ca trebuie sa existe, in afara de convergenta tehnica si a pietelor, si o convergenta de strategie.

Zoltan Somodi a mai precizat ca inceperea unei investitii presupune existenta unei viziuni, in contextul in care beneficiarii directi sunt administratia publica si IMM-urile din alte domenii, dar unde beneficiarii indirecti precum furnizorii de tehnologie, au responsabilitatea corelarii nevoilor tehnice si economice.

Fondurile structurale alocate Axei prioritare III – tehnologia informatiei si comunicatii (TIC) pentru sectoarele public si privat pentru 2007-2013, insumeaza 149 milioane de euro pentru sustinerea utilizarii TIC si a tehnologiei de broadband, 119 milioane de euro pentru implementarea de servicii electronice destinate administratiilor publice, respectiv 115 milioane de euro destinate dezvoltarii de aplicatii de e-business pentru IMM-uri.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.