46,5 milioane euro de la UE pentru consolidarea capacitatii institutionale din Romania

In cadrul reuniunii Comitetului PHARE din 5 octombrie, de la Bruxelles, a fost obtinut avizul favorabil al statelor membre pentru Decizia Comisiei Europene privind contributia financiara din Facilitatea de Tranzitie 2007 pentru consolidarea capacitatii institutionale a Romaniei, in valoare de 46,5 milioane euro.

Pachetul de proiecte transmis de catre Ministerul Economiei si Finantelor – in calitatea sa de Coordonator National al Asistentei Nerambursabile – Comisiei Europene, a primit aprecieri pozitive din partea reprezentantilor statelor membre. Proiectele propuse de partea romana sunt grupate pe urmatoarele obiective:

– Justitie si afaceri interne;

– Agricultura;

– Politici sociale si de angajare;

– Protectia mediului;

– Finante si vama;

– Energie si securitate nucleara;

– Capacitate administrativa.

Prin prezentul program, Romania incheie etapa de programare a fondurilor nerambursabile alocate in perioada de pre-aderare si in cea de tranzitie (anul 2007).

De asemenea, pentru perioada post-aderare au fost aprobate documentele de programare: Cadrul National Strategic de Referinta si 5 din cele 7 Programe Operationale. Ultimele 2 Programe Operationale – cel privind dezvoltarea resurselor umane si cel pentru dezvoltarea capacitatii administrative – vor fi aprobate luna aceasta. Romania va beneficia in perioada 2007 – 2013 de 19,213 miliarde euro din Fondurile Structurale si de Coeziune.

Acordul de finantare pentru Facilitatea de Tranzitie 2007 urmeaza a fi semnat de catre ministrul economiei si finantelor si reprezentantul Comisiei Europene in Romania, pana la sfarsitul anului in curs.

Sursa: Ministerul Economiei si Finantelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.