200.000 euro de la UE pentru o pensiune

Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Axa III – Calitatea Vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale vine in ajutorul persoanelor care doresc sa isi deschida o pensiune turistica. Prioritate in acordarea finantarii au persoanele cu domiciliu in mediul rural. Suma totala disponibila pana in 2013 este aproximativ 2 miliarde de Euro.

Pentru a primi finantare nerambursabila pentru un astfel de proiect trebuie indeplinite mai multe conditii, una dintre acestea fiind statutul de persoana fizica autorizata, asociatie familiala, asociatie in domeniu sau microintreprindere. Este obligatorie numirea unui responsabil legal si a unui responsabil tehnic pentru a se ocupa de relatia cu autoritatile.

Proiectul poate fi facut de catre solicitant sau de catre o firma de consultanta. Pentru ultima varianta, comisionul perceput este de maxim 12% din valoarea totala a proiectului. Consultanta gratuita poate fi obtinuta de la Oficiile Judetene de Consultanta Agricola ale Agentiei Nationale pentru Consultanta Agricola.

Pensiunile trebuie amplasate in zone ferite de poluare si care nu pot pune in pericol viata turistilor, iar toate facilitatile trebuie sa fie puse exclusiv la dispozita turistilor. Capacitatea de cazare a pensiunii va trebui sa nu depaseasca 30 de locuri de cazare.

Suma care poate fi obtinuta de la autoritatile europene este cuprinsa intre 50 si 70% din cheltuielile eligibile, diferenta fiind asigurata de beneficiar. Pe lista achizitiilor care nu sunt finantate de UE sunt trecute procurarea de cladiri in leasing, achitarea de impozite si taxe vamale sau comisioane bancare. Toate acestea trebuie sa fie platite din fondurile beneficiarului. Suma maxima care poate fi accesata pentru o pensiune este de 200.000 Euro.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.