Finantare pentru cinematografe si companii de distributie de filme

Profesionistii din domeniul cinematografiei din Romania au acum ocazia de a-si finanta o parte din cheltuielile pentru distributia in cinematografe a proiectelor audiovizuale, prin schema de grant-uri a proiectului PHARE 2006/018-147.05.01, Sub-componenta B – “Dezvoltarea si consolidarea expertizei profesionale in domeniul audiovizual romanesc”, program al Comunitatii Europene. Dosarele de candidatura trebuie trimise pana la 19 noiembrie 2007, ora 10:00.

Finantarile se adreseaza administratorilor romani de cinematografe si companiilor care distribuie in cinematografe si la posturi de televiziune opere audiovizuale europene.

Etapa de distributie include urmatoarele activitati:

– sporirea numarului de sali de cinema romanesti;

– atragerea publicului interesat de operele audiovizuale europene non-nationale;

– achizitionarea, comercializarea si promovarea filmelor cinematografice europene non-nationale in Romania;

– incurajarea strategiilor de marketing coordonate, in vederea promovarii diversitatii culturale si a identitatii culturale europene.

Pot candida la finantarea pentru distributia proiectelor audiovizuale companii romanesti cu drept contractual de difuzare si proiectare a filmelor in cinematografe si care stabilesc conditiile in care acestea vor fi vizionate. Companiile trebuie sa apartina fie direct, fie prin actionari majoritari unor persoane de nationalitate romana si sa aiba sediul in Romania.

Bugetul total este de 350.000 de euro. Ajutorul financiar pentru costurile de distributie nu va depasi, in nici un caz, 90% din costurile din bugetul prevazut pentru distributia unui proiect. Suma maxima acordata pentru fiecare categorie este urmatoarea : 150.000 de euro (23 de finantari pentru distributia proiectelor non-nationale europene in Romania) si 200.000 de euro (7 finantari pentru imbunatatirea conditiilor de proiectie si sunet in cinematografele din Romania).

Dosarele de candidatura trebuie sa cuprinda o serie de documente referitoare la companie si proiectul dezvoltat. Toate detaliile privind candidatura se gasesc la pre-mediasupport.ro.

Aceasta este a treia schema in cadrul careia se lanseaza un apel la candidaturi, celelalte doua din acest program PHARE focalizandu-se pe activitati de training si dezvoltare a productiilor.

Pentru mai multe detalii:

Popescu George Hari, Pre Media Support

Tel: 0311048990

Email: [email protected]

website: www.pre-mediasupport.ro

Sursa: Ecominucate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.