Se dau bani pentru modernizarea gradinilor zoologice

Gradinile zoologice vor putea sa cumpere noi terenuri Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile va finanta 75% din valoarea lucrarilor de modernizare si extindere a gradinilor zoologice din tara, autoritatile locale urmand sa contribuie cu restul.

Pentru ca banii sa ajunga la autoritatile locale, Lucia Varga solicita ca, pana pe 15 noiembrie, toate consiliile locale sa trimita la Ministerul Mediului o hotarare prin care sa fie identificata suprafata necesara extinderii gradinii zoo si asigurarea cofinantarii de 25%.

Deocamdata, numai pentru 7 dintre cele 29 de gradini zoo din tara primariile au intocmit studiul de fezabilitate. Mai exista inca 17 scrisori de intentie, prin care autoritatile locale s-au aratat interesate de extinderea si modernizarea gradinilor zoologice existente.

Ministerul Mediului vrea ca hotararea de guvern sa fie aprobata, cel tarziu, la sfarsitul lunii noiembrie, urmand ca in timpul iernii autoritatile locale sa-si comande studiul de fezabilitate si proiectele. Lucrarile efective de modernizare ar putea incepe in luna martie a anului viitor.

Autoritatile locale incearca astfel sa evite inchiderea, la 1 ianuarie, a gradinii pentru nerespectarea legislatiei europene, care prevede standarde minime de spatiu vital pentru fiecare specie de animale salbatice. Conform legislatiei in vigoare, din 2008, gradinile zoologice trebuie fie sa asigure conditiile, fie sa-si inchida portile.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.