Doi bistriteni trimisi in judecata pentru ca au obtinut ilegal fonduri europene

Doi oameni de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud au fost trimisi in judecata de procurorii clujeni ai DNA pentru infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene dupa ce s-a stabilit ca obtinut ilegal 25 de mii de euro de la Uniunea Europeana prin Programul “Phare 2000”.

Cercetarile efectuate de procurorii DNA arata ca Ionel Arpasteuan si Ioan Pascu, administratori si asociati la mai multe firme din judetul Bitrita-Nasaud, au intocmit o serie de acte false in baza carora au obtinut o finantare prin programul PHARE de 24.900 euro pentru realizarea unui proiect de imbuteliere a apei minerale dintr-o sursa din localitatea bistriteana Anies.

Procurorii au constatat ca cei doi au apelat la o inginerie in vederea achizitionarii echipamentului prevazut in proiect. Au luat un echipament de la o societate aflata sub controlul lui Arpasteuan, pe care l-au transferat in mod scriptic prin mai multe firme detinute de cei doi, fiind mult supraevaluat. Cei doi vor fi judecati infractiuni contra intereselor financiare ale Uniunii Europene si pot primi pana la 15 ani de puscarie.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.