Iasi: Proceduri simplificate pentru accesarea fondurilor europene

Fondurile nerambursabile din cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) sunt mai usor de accesat pentru ieseni.

Cei care doresc finantare vor interactiona numai cu Oficiul judetean al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, contractul si cererea de plata semnandu-se numai la oficiile judetene si nu la centrele regionale ca pana acum.

Documentatiile sunt mai simplificate fata de cele cerute in cadrul Sapard si pot primi finantare mai multe investitii eligibile. Fata de finantarile Sapard, prin FEADR un solicitant poate primi o suma de 7 ori mai mare.

Banii alocati prin intermediul Fondului European pot fi utilizati pentru dezvoltarea productiei agricole si silvice, cresterea calitatii vietii la sate, diversificarea economiei rurale, sprijin pentru firme sau incurajarea turismului.

Prin intermediul acestui instrument financiar este incercata depasirea imenselor dificultati cu care se confrunta in prezent spatiul rural romanesc. Romania va beneficia, pana in 2013, de 8,022 miliarde euro fonduri nerambursabile, la care va fi adaugata cofinantarea de 2 miliarde Euro din partea Guvernului roman.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.