Abator de 15 milioane de euro

Compania Avicola Mihailesti a investit 15 milioane de euro in construirea unui abator, in judetul Giurgiu, care sa respecte standardele Uniunii Europene.

Din aceasta suma, 2 milioane de euro au provenit de la SAPARD, iar restul, de 13 milioane de euro, din fonduri proprii. Pe langa acest abator au mai fost investiti 1 milion de euro in construirea unei statii de epurare, 30% din bani fiind acordati de Ministerul Mediului, iar 70% fiind alocati de companie.

Compania doreste ca pana la finele lui 2008 sa aloce 17 de milioane de euro pentru marirea productiei, modernizarea fabricii de nutreturi si pentru incubatie. Pentru cresterea productiei sunt alocate 5 milioane de euro.

Alte 4 milioane de euro sunt destinate modernizarii fabricii de nutreturi, si inca 8 milioane de euro pentru ridicarea celei mai mari statii de incubatie din sud-estul Europei. Compania se asteapta ca, in urma acestor investitii, cifra de afaceri a companiei sa se dubleze de la 20 de milioane de euro in primele zece luni ale lui 2007 la 40 de milioane de euro in perioada similara a anului viitor.

Sursa: Jurnalul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.