250 milioane euro pentru sectorul piscicol

Comisia Europeana (CE) ar putea aproba programul operational sectorial pentru pescuit. In baza acestuia vor fi alocate fondurile europene din sector, a declarat Gheorghe Albu, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), in cadrul unei intalniri purtate cu fermierii din judetul Tulcea.

Prin acest program Romania va beneficia, in urmatorii sapte ani, prin Fondul European de Pescuit de circa 250-260 milioane euro, pentru finantarea investitiilor in domeniul pescuitului, avaculturii si procesarii, dar si pentru organizarea asociatiilor de producatori.

Se asteapta elaborarea ghidului de plafon al programului operational sectorial, prin care poate stabili care proiecte sunt eligibile pentru accesarea fondurilor europene. Finantarea sectorului piscicol prin Fondul European pentru Pescuit se va derula pe cinci axe, insa in Progrmul European pentru pescuitau fost retinute doar patru.

Programele tintesc adaptarea flotei de pescutit care are un buget de 23,1 milioane euro pentru urmatorii sapte ani, pescuitul in apele internationale, procesare si marketingul produselor provenite din pescuit si avaculturadispune de peste 115,3 milioane euro, dezvoltarea durabila a zonelor pescaresi pentru care sumele alocate au fost de 23,1 milioane euro.

Proiectele depuse pe masurile programului operational de pescuit vor fi analizate de o comisie de evaluare din cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Avacultura, urmand ca platile pentru proiectele eligibile se vor plati prin intermediul Agentiei de Plati, Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Sursa: Agra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.