Fermierii vor sa se imbogateasca peste noapte

Aproximativ 25% din cererile trimise de fermierii ieseni la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Iasi pentru subventia de 50 euro pentru fiecare hectar de teren lucrat au fost supradeclarate.

Conform reprezentantilor APIA Iasi, vor fi trimise aproximativ 11 mii de notificari de clarificare a situatiei reale a terenurilor declarate dintr-un total de 40 mii de cereri depuse.

Fermierii vor trebui sa vina la centrele locale sau la APIA Iasi pentru a declara suprafetele corecte. Cei care vor primi astfel de notificari trebuie sa stie ca nu vor primi nicio sanctiune si nu vor fi trasi la raspundere in niciun fel.

Chiar daca pana in prezent au fost finalizate toate esantioanele trimise de la APIA centrala, pana la sfarsitul anului reprezentantii institutiei iesene vor mai avea de facut inca 2 controale. In mai bine de o luna de zile, acestia vor mai avea de efectuat un supracontrol, pentru 2% din suprafetele deja cercetate si un control pentru verificarea conditiilor in care fermierii respecta normele europene privind bunele conditii agricole si de mediu (GAEC).

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.