Sprijin financiar pentru documentatia tehnica pentru proiectele finantate prin Regio

Autoritatile publice locale care au proiecte de dezvoltare compatibile pentru finantare prin Programul Regio vor primi din partea Ministerului Dezvoltarii sprijin financiar pentru pregatirea documentatiei tehnice a acestor proiecte.

Ministerul Dezvoltarii finanteaza un Program multianual de asistenta tehnica pentru sprijinirea Autoritatilor Publice Locale in pregatirea tehnica a proiectelor de investitii publice din cadrul programului Regio.

Programul va utiliza suma totala de 110 mii lei pe doi ani pentru o lista de mai mult de 200 de proiecte din toata tara pe care Ministerul le-a identificat drept viabile pentru finantare Regio. Programul se va desfasura in 2007 si 2008. In primul an se vor cheltui mai mult de 34 de mii iar restul de mai mult de 75 mii, in 2008.

Proiectele pentru care Ministerul Dezvoltarii va finanta pregatirea documentatiei contribuie la dezvoltarea generala a Romaniei, incadrandu-se in domeniile infrastructura de transport, infrastructura sociala, infrastructura de turism sau infrastructura pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Costul pentru pregatirea documentatiei tehnice a proiectelor de investitii reprezinta aproape 10% din costul proiectului in sine.

Autoritatile publice locale care doresc sa primeasca sprijin financiar prin acest program pentru pregatirea documentatiei tehnice a proiectelor lor vor fi implicate activ in implementarea programului. Ele sunt cele care vor organiza procedurile de achizitii publice pentru atribuirea contractelor de servicii privind elaborarea documentatiilor si tot ele vor implementa aceste contracte, vor efectua si vor certifica platile.

Sursa: Departamentul Purtatorului de cuvant al Guvernului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.