Primaria Bacau se pregateste de fondurile structurale si de coeziune

Municipalitatea bacauana are in lucru sase proiecte. A semnat cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor contractele de finantare privind asistenta tehnica in vederea elaborarii documentatiilor pentru 6 proiecte ce urmeaza sa fie finantate din fonduri europene.

Cele sase proiecte sunt construirea pasajului subteran, intre strazile Oituz si Stefan Guse, valoarea estimata a investitiei fiind de 5. 346.500 euro, centrul de cazare temporara a persoanelor fara adapost din municipiul Bacau, cu o valoarea estimata de 240.000 euro, reabilitare cladire si modernizare la Centrul Social de pe Henri Coanda nr. 9 (900.000 euro), reabilitare si dotare cu echipamente a Centrului Social pentru ingrijire Persoane Virstnice din str. Aleea Ghioceilor nr. 2 (760.000 euro), reabilitare si modernizare “Insula de Agrement” (5.000.000 euro), construire Centru de Agrement si Turism – padurea Tamas (10.000.000 euro).

Prima etapa in intocmirea documentatiilor o reprezinta elaborarea studiilor de fezabilitate, costurile fiind suportate de la bugetul local. Cea de-a doua etapa este elaborarea proiectului tehnic si a cererii de finantare, pentru acestea costurile urmand a fi suportate de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii. Dupa intocmirea aplicatiilor, aceste proiecte vor fi depuse pentru finantarea lor din Programul Operational Regional 2007-2013.

Sursa: Ziarul de Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.