Proiectul ISPA apa si canal, lansat la Suceava

Primaria Suceava a lansat proiectul ISPA pentru reabilitarea retelelor de apa si canal si a statiei de epurare a apelor uzate. Investitia va fi de 52,59 milioane de euro. Lucrarile sunt foarte importante deoarece au fost inregistrate avarii frecvente din cauza presiunii ridicate din unele zone, iar gradul de acoperire a serviciilor de furnizare a apei potabile trebuie ridicat la cel putin 85%.

Autoritatile judetene vor sprijini actiunea si si-a exprimat speranta ca proiectul nu va avea soarta celui de reabilitare a retelelor de apa din celelalte orase ale judetului, realizat prin SAMTID. Proiectul ce se va desfasura in Suceava a fost finantat si de Uniunea Europeana care a avut o contributie de 33,44 milioane de euro, dar si de Guvernul Romaniei si din fonduri locale de la banca KfW din Germania, care au contribuit cu 12,46 milioane de euro si respectiv 6,68 de milioane de euro.

De asemenea, firmele TMUCB SA si ERG Termrom SA vor realiza un consortiu, valoarea lucrarilor fiind de 14,89 milioane de euro, iar reabilitarea retelei de canalizare din municipiu va costa 20,96 de milioane de euro si va fi executata de firma germana Lunwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH Co.KG. Reabilitarea si modernizarea statiei de epurare va fi realizata de firma spaniola Dytras, valoarea lucrarilor fiind de 13,66 milioane de euro. Asistenta tehnica va fi asigurata de firma Eptisa&MVV din Germania care va primi suma de 3,06 milioane de euro, pentru serviciile oferite.

Lucrarile efective de reabilitare a statiei de epurare, a retelelor de alimentare cu apa si a retelelor de canalizare vor incepe in primele luni ale anului 2008, in functie de conditiile climatice si vor fi finalizate cel mai tarziu in luna decembrie a anului 2010.

Sursa: Curierul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.