Impuls Leasing se apropie de liderii pietei, cu finantari de 127 mil. euro in sapte luni

Impuls Leasing a acordat finantari de 127 mil. euro pana la sfarsitul lui 2007. Impuls Leasing a incheiat in 2007 circa 9.000 de contracte. Compania este specializata pe leasing auto, care reprezinta 65% din totalul finantarilor acordate, in timp ce pentru achizitia de echipamente (de constructii, camioane sau semiremorci) au fost utilizate 30% din finantari, iar pentru echipamente industriale si dezvoltarea de proiecte imobiliare – 5%.

Compania va continua anul acesta extinderea teritoriala inceputa in 2007. Impuls Leasing are in prezent sase unitati teritoriale, iar in 2008 va mai deschide doua. Compania estimeaza ca va acorda finantari de 225 mil. euro in acest an, iar pentru 2009 si-a bugetat afaceri de 300 mil. euro.

Compania este controlata de Impuls Leasing International AG (90% din actiuni), un holding inregistrat in Elvetia, infiintat in 2006 si controlat de un grup de investitori austrieci, care mai detine companii in Croatia, Ungaria, Polonia si Slovacia, iar in curand s-ar putea extinde si in Ucraina. Restul de 10% din actiunile companiei din Romania sunt controlate de cei doi administratori – Diaconescu si Unterguggenberger – care detin cate 5%.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.