Salaj: 2007 a fost anul celor mai mari sume primite de la Guvern

Pentru judetul Salaj, 2007 a fost anul celor mai importante sume de bani primite vreodata din partea Guvernului.

Prefectul Andrei Todea a declarat ca, anul trecut, Salajul a primit numai din partea Guvernului peste 102 milioane de lei, suma ce constituie un adevarat record si care este incomparabil mai mare decat cele primite in oricare dintre anii anteriori. El a spus ca, din cele 102,2 milioane de lei primite de la Executiv, 34,1 milioane de lei au fost alocate pentru scolile salajene, iar 17 milioane de lei au fost alocati din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului.

Andrei Todea a mentionat ca o alta realizare importanta a anului incheiat o reprezinta faptul ca au fost solutionate in proportie de aproximativ 98 la suta cererile de restituire a terenurilor, adaugand ca in prima parte a acestui an intregul proces urmeaza sa fie incheiat.

Tot printre actiunile importante ale anului trecut se numara organizarea, fara niciun fel de incidente, a evenimentelor electorale, de la referendumul national si alegerile europarlamentare, pana la cele patru referendumuri organizate in comune salajene pentru infiintarea de noi unitati administrativ-teritoriale. Tot la acest capitol se inscrie si modul in care a fost gestionat tragicul eveniment al exploziei blocului E24 din Zalau, ca urmare a unei acumulari de gaz metan, precum si comitetele de initiativa constituite pentru rezolvarea sau dinamizarea derularii unor activitati, printre care se numara si cea privind Autostrada Transilvania.

In ceea ce priveste 2008, Andrei Todea a spus ca, la fel ca ceilalti ani, acesta va avea un motto, “echilibru si legalitate”. De aceasta data, motto-ul a fost ales in special pentru ca 2008 este un an electoral, cand pe cele doua caracteristici trebuie sa se puna mai mare accent decat de obicei, din cauza diferitelor excese ce pot sa apara in perioadele electorale, a explicat Andrei Todea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.