Primaria Satu Mare mai contracteaza un credit

Primaria municipiului Satu Mare va contracta inca un credit, in valoare de 40 milioane de lei, pentru finalizarea proiectelor incepute anul trecut.

Primarul Iuliu Ilyes a declarat ca din creditul de 70 de milioane de lei contractat anul trecut au mai ramas 17,5 milioane de lei si mai are nevoie de 40 de milioane de lei pentru finalizarea unor proiecte importante incepute in 2007.

Banii vor folosi la finalizarea reparatiilor la drumurile Odoreului si Paulestiului, la reabilitarea zonei Zefirului si a Pietei Corneliu Coposu si la intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru un alt pod peste raul Somes. Potrivit primarului, legislatia prevede un grad de indatorare a administratiilor locale de maximum 30%, iar dupa contractarea celor 40 de milioane de lei gradul de indatorare al municipiului va ajunge la 12%.

Primaria mai are contractate patru credite: unul de 70 de milioane de lei pentru reparatii de drumuri, unul de patru milioane de euro pentru construirea unui pasaj peste cale ferata, 10 milioane de euro pentru un proiect de inlocuire a retelelor de canalizare si inca unul, in leasing, pentru 10 autobuze.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.