Romania vrea sa construiasca centre de asomare a porcilor din fonduri europene

Planul de actiune al autoritatilor romane privind asomarea animalelor va contine propunerea ca autoritatile locale sa poata accesa fonduri europene nerambursabile pentru construirea de unitati in care sacrificarea porcilor sa se faca in concordanta cu cerintele europene.

Seful ANSVSA sustine ca taranii romani nu isi vor cumpara dispozitive individuale pentru asomarea animalelor. Autoritatile vor ca primariile sa poata construi unitati speciale pentru asomare din fonduri europene.

Presedintele ANSVSA spune ca planul de actiune pe trei ani pe care Romania il va propune Bruxelles-ului in luma martie va avea si componente de informare si educare a taranilor in sensul acceptarii normelor europene in materie, actiuni in care se intentioneaza cooptarea Consiliilor Locale.

Romania a solicitat Comisiei Europene o derogare de la asomarea animalelor, invocand faptul ca este o sacrificare traditionala, dar Comisia Europeana a aratat miercuri, printr-un comunicat, ca aceasta derogare nu a fost data, intrucat sacrificarea porcilor de Craciun nu are loc intr-un eveniment cultural, sportiv si nu este nici act religios.

Sursa: Agra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.