Fermierii ieseni vor beneficia de 20 de milioane de euro

Producatorii agricoli ieseni vor beneficia de circa 20 de milioane de euro. Executivul a aprobat in data de 19 decembrie 2007 trei Hotarari de Guvern prin care se reglementeaza ajutoarele financiare de care vor beneficia fermierii pentru productia de soia vanduta, productia de sfecla de zahar livrata fabricilor de procesare, precum si subventia pe suprafata. Hotararile poatra numerele 1.576, 1.577 si 1.574.

Pentru a beneficia de aceste ajutoare financiare, producatorii agricoli trebuie sa depuna la sediul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi documentele justificative pana cel tarziu pe 1 martie 2008, pentru subventia la soia, si pana la sfarsitul lunii ianuarie, pentru subventia la sfecla de zahar.

Potrivit informatiilor oferite de reprezentantii institutiei iesene, in 2007, la nivelul judetului s-au obtinut aproximativ 4.300 de tone de soia si aproape 65.000 de tone de sfecla de zahar.

Executivul a stabilit si cuantumul platilor directe unice pe suprafata, al celor nationale directe complementare, al platilor pentru culturile energetice si al celor separate pentru zahar. Producatorii agricoli vor beneficia de 50,55 de euro pe hectar de la Uniunea Europeana, indiferent de cultura, atat timp cat suprafata de teren este declarata eligibila, la care se adauga 47 de euro la hectar, de la bugetul de stat, pentru terenurile arabile.

Sursa: Jurnalul de Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.