Noua milioane de euro pentru Galati

La sediul Primariei Galati a fost parafat contractul privitor la reabilitarea sistemului de apa potabila din fonduri ISPA. Daca proiectele ISPA privitoare la amenajarea unei statii de reciclare a deseurilor menajere si respectiv reabilitarea retelei de apa si canalizare sunt inca la stadiul de intentii, nu acelasi lucru se poate spune despre proiectul ISPA privitor la reabilitarea sistemului de apa potabila.

Banii pusi la dispozitie de Uniunea Europeana pentru efectuarea lucrarilor se ridica la 9,118 milioane de euro, suma initiala de 5 milioane de euro fiind suplimentata.

Printre lucrarile care vor fi executate cu fonduri ISPA se afla reabilitarea retelei magistrale de conducte pe o lungime de 15 kilometri, reabilitarea instalatiei de pompare, precum si reabilitarea instalatiilor mecanice si electrice.

In cel mai scurt timp va fi semnat si contractul privitor la reabilitarea retelei de apa si canalizare cu ajutorul fondurilor ISPA in valoare de 60 de milioane de euro, singurul pas care mai trebuie parcurs fiind adoptarea unui act normativ care prevede alocarea, de la bugetul statului, a sumei de 18 milioane de euro reprezentand suplimentarea costurilor initiale pentru executarea lucrarilor.

Sursa: Monitorul de Galati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.