Proiecte in turism de peste 15 milioane euro la Piatra Neamt

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor va finanta patru proiecte ale Primariei Piatra Neamt, prin Programul Operational – Regional 2007-2013, pentru dezvoltarea turismului, valoarea totala a investitiilor fiind de 15,6 milioane euro.

Cele patru proiecte fac referire la restaurarea si punerea in valoare a zonei istorice si culturale “Curtea Domneasca”, amenajarea traseelor de drumetie din jurul municipiului, modernizarea cailor de acces catre arealele turistice din Piatra Neamt si amenajarea in scop turistic a lacului Cuejdel.

“In baza contractelor-cadru incheiate, Primaria va primi de la Ministerul Dezvoltarii un avans in limita a 30% din valoarea fiecarui contract, iar restul sumelor vor fi solicitate periodic, in baza decontului de cheltuieli”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Piatra Neamt, Nicoleta Husaru.
Contributia financiara din bugetul local la realizarea acestor obiective va fi doar de doi la suta, 13 procente constituie contributia de la bugetul de stat iar 85 la suta din valoarea totala o reprezinta banii europeni.

Alaturi de cele patru proiecte, municipalitatea a investit deja sume considerabile pentru dezvoltarea turismului. Au fost date in folosinta partia de schi, instalatia de telescaun, instalatia de toobing iar pana la sfarsitul lunii va fi inaugurata si telegondola.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.