Autoritatile publice locale pot depune proiecte pentru modernizarea serviciilor de sanatate

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza cererea deschisa de proiecte pentru Axa 3 a Programului Operational Regional “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.1. “Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”.

Incepand de marti, 22 ianuarie, fiecare dintre cele 8 Agentii pentru Dezvoltare Regionala poate primi proiecte ce vizeaza modernizarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate.

“Acest domeniu de interventie este foarte important pentru autoritati si populatie, avand in vedere starea in care se afla unele unitati sanitare si necesarul de fonduri pentru reabilitarea lor. Banii alocati prin POR nu ajung pentru rezolvarea tuturor problemelor existente la nivelul infrastructurii sanitare din tara, dar este un bun punct de plecare pentru alte proiecte. Autoritatile locale stiu cel mai bine care sunt necesitatile si cum sa-si stabileasca prioritatile”, a declarat ministrul Laszlo Borbely.

Cererile de finantare se primesc continuu, pana la contractarea integrala a fondurilor. Alocarea financiara indicativa pentru domeniul major de interventie 3.1. ” Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” este de 173.588.779 Euro, din care 147.550.461 Euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si 26.038.318 Euro cofinantare nationala din surse publice.

Beneficiarii eligibili sunt unitatile administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale), asociatii pentru dezvoltare intercomunitara constituite conform prevederilor Legii nr. 215/2001, cu modificarile ulterioare, si parteneriate intre unitati-administrativ teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale).

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.