Perspectivele modernizarii administratiei publice, dezbatute la Forumul din Berlin

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Karoly Borbely, impreuna cu secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei Zoltan Somodi participa, in perioada 22 – 23 ianuarie 2008, la Forumul Liderilor Guvernamentali din Berlin, intitulat “Perspectivele Modernizarii Administratiei Publice”.

Evenimentul, gazduit de cancelarul german dr. Angela Merkel si de Bill Gates, presedintele Microsoft, aduce in prim plan teme de interes pentru tehnologia informatiei din Romania si Europa.

Delegatia romana va face cunoscuta activitatea proprie in domeniul tehnologiei informatiei, va schimba opinii in legatura cu masurile concrete care maresc eficienta, productivitatea si competitivitatea Romaniei la nivel european si va actualiza informatii referitoare la solutiile abordate de catre celelalte state pentru modernizarea Administratiei Publice.

Pe masura ce Europa se confrunta cu provocarile si oportunitatile globalizarii, eficienta si eficacitatea serviciilor publice sunt mijloace cheie prin care se pot imbunatati productivitatea si competitivitatea acestora.

Forumul Liderilor Guvernamentali din Berlin – 2008 propune spre dezbatere teme importante precum potentialul de modernizare a guvernarii, rolul jucat de tehnologia informatiei in valorificarea acestuia. Evenimentul aduce in discutie si modalitatile de accesare a potentialului uman, multicultural al Europei, in vederea obtinerii de beneficii economice, sociale si culturale. In acest context, guvernele pot actiona ca motoare ale schimbarii prin elaborarea unor politici pentru sprijinirea competitivitatii economice si a incluziunii sociale, accelerand planurile de modernizare si transformare a serviciilor publice.

Forumul “Perspectivele Modernizarii Administratiei Publice” din Berlin reuneste personalitati de marca ale administratiei publice din Europa (Frank Walter Steinmeier – ministrul de externe, Germania, Erich Woerth – ministrul finantelor, Franta, Mari Kiviniemi – ministru pentru administratie publica, Finlanda, Janez Jansa – prim-ministru, Slovenia), alaturi de oficiali ai Comisiei Europene (Vladimir Spidla – comisar pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitatii de Sanse) si ai Microsoft (Bill Gates – presedinte Microsoft, Jean-Philippe Courtois – vicepresedinte Microsoft International).

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.