Proiect cultural Galati-Cahul

Centrul cultural “Dunarea de Jos” Galati a lansat proiectul transfrontalier “Traditii si obiceiuri pe ambele maluri ale Prutului inferior”. Proiectul, in valoare de 54.660 de euro, dintre care 5.500 de euro cofinantare prin Consiliul Judetean Galati, este finantat prin Programul de Vecinatate Romania – Moldova 2004-2006, Prioritatea 2: Actiuni “people to people”.

Proiectul vizeaza realizarea unui schimb de experienta la nivelul specialistilor din judetul Galati si raionul Cahul din Republica Moldova, care activeaza in domeniul cercetarii etnografice si in sfera promovarii valorilor folclorice autentice.

Specialisti din doua importante institutii de cultura – Centrul Cultural “Dunarea de Jos” Galati si Sectia Raionala de Cultura Cahul – vor participa, in comun, la activitati de identificare a obiectivelor etnografice, de reconstituire a obiceiurilor locale, de culegere si prelucrare a materialelor etnografice cu specific local la nivelul a sase localitati rurale reprezentative din punct de vedere etnografic, cate trei din fiecare dintre cele doua regiuni partenere.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.