Rezumat Anual pentru fondurile structurale si de coeziune si pentru Fondul European pentru Pescuit

Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi a Romaniei a fost desemnata sa elaboreze Rezumatul Anual pentru fondurile structurale si de coeziune si pentru Fondul European pentru Pescuit, document pe care il va transmite Comisiei Europene.

Punerea in aplicare a prevederilor actului normativ, adoptat prin Hotarare in sedinta de miercuri, 20 februarie, a Guvernului, va fi realizata de Autoritatea de Audit, Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Astfel, Ministerul Economiei si Finantelor si Directia pentru coordonarea agentiilor de plati – structura independenta pe langa Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit – au obligatia sa transmita Autoritatii de Audit, pana la data de 20 ianuarie a fiecarui an, informatiile necesare intocmirii Rezumatului Anual.

Actul normativ este in conformitate cu obligatiile instituite pentru statele Membre UE de Regulamentul Consiliului (CE – EURATOM) nr. 1995/2006, privind Regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Comunitatii Europene, potrivit caruia statele Membre vor produce un Rezumat Anual la nivel national privind auditurile si declaratiile disponibile de certificare a cheltuielilor.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.