Proiecte pentru dezvoltarea Medgidiei

Consiliul Local Medgidia va organiza, in data de 21 februarie, o sedinta in cadrul careia vor fi dezbatute 24 de hotarari. Pe ordinea de zi se afla si aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii “Construire infrastructura rutiera pentru dezvoltarea afacerilor transfrontaliere Romania-Bulgaria”. Acest program urmareste dezvoltarea zonei de sud a Medgidiei care necesita extinderea obiectivelor socioeconomice.

Modernizarea sectorului rutier va facilita schimburile comerciale transfrontaliere si dezvoltarea in comun a activitatilor economice, sociale si culturale intre Medgidia si Silistra. Fondurile pentru acest program au fost alocate prin intermediul proiectului Phare CBC 2006 Romania-Bulgaria si de la bugetul local.

Tot in cadrul acestei sedintei se va dezbate acordul de principiu pentru stabilirea perimetrelor de ameliorare prin impadurire a unor terenuri degradate, aflate pe o suprafata de 50 ha. Proiectul a fost luat in calcul pentru respectarea Ordonantei nr. 81/1998, prin care autoritatile locale sunt obligate sa combata eroziunea solului si sa aduca imbunatatiri conditiilor de mediu.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.