Bucuresti: Bani pentru spitale din bugetul sectorului 2

Primaria sectorului 2 va aloca fonduri pentru modernizarea spitalelor si pentru cresterea calitatii serviciilor medicale din aceasta zona administrativa, a anuntat primarul Neculai Ontanu, la intalnirea cu reprezentantii spitalelor.

Medicii au aratat, cu aceasta ocazie, ca Ministerul Sanatatii si Casa de Asigurari de Sanatate nu au capacitatea de a acoperi in totalitate resursele financiare pentru buna desfasurare a activitatilor din unitatile sanitare din sector. In timpul discutiilor, reprezentantii spitalelor Colentina si Pantelimon au facut referire la situatiile financiare dificile pe care le intampina si au solicitat Primariei sectorului 2 alocarea de noi fonduri in vederea reabilitarii cladirilor.

Totodata, medicii au cerut sprijin pentru proiectele medicale si au cazut de acord asupra importantei cresterii calitatii vietii si sanatatii locuitorilor din sectorul 2, pentru care trebuie sa se creeze cele mai bune conditii de spitalizare, aliniate la standardele Uniunii Europene.

La intalnirea cu edilul Neculai Ontanu, au participat reprezentanti ai spitalelor “Sf. Pantelimon”, “Nicolae Malaxa”, “Colentina”, “Foisor”, “Floreasca”, “Prof. Dr. Ion Cantacuzino”, precum si ai Institutului de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”, ai Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului “Alfred Rusescu” si ai spitalului de Pneumofiziologie “Sf. Stefan”.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.