CJ Satu Mare este majoritar in proiectul Luna Ses

Consiliul Judetean Satu Mare a aprobat contractul de asociere cu Consiliul Local Negresti Oas pentru finalizarea partiei de schi de la Luna Ses.

Potrivit contractului, Consiliul Judetean Satu Mare detine 51 %, fiind majoritar, in vreme ce Consiliul Local, 49 %. In cadrul sedintei, presedintele Gheorghe Ciocan a fost imputernicit sa demareze organizarea noii licitatii pentru finalizarea proiectului.

Firma de consultanta Roughton International a primit din partea ministrului Laszlo Borbely un termen ca pana la sfarsitul lunii februarie sa furnizeze CJ toate datele tehnice necesare desfasurarii licitatiei. Gheorghe Ciocan a afirmat ca in maxim o saptamana de la primirea datelor se va putea organiza licitatia.

Guvernul a aprobat, anul trecut, alocarea a 18,22 milioane de lei (5,23 milioane euro) pentru finalizarea proiectului de dezvoltare a zonei turistice Luna Ses, finantat prin Programul Phare 2002. Initial, licitatia de executate a lucrarii a fost castigata de firma greaca Efklidis, dar dupa doi ani de la incheierea contractului lucrarile sunt executate in proportie de 30 %. Telescaunul pentru partia de schi este achizitionat si livrat.

Valoarea totala a proiectului “Luna Ses” depaseste 8 milioane de euro, peste 5 milioane fiind contributia Consiliului Judetean Satu Mare. Statiunea care se construieste la baza pantelor nordice ale varfului Pietroasa (1201 m) si a Muntelui Mic (1013 m), de langa Negresti Oas, se intinde pe circa 250 ha si este prevazuta cu o partie de schi de 1,8 km pentru profesionisti, doua partii pentru incepatori de 850 m, o linie de telescaun, o parcare pentru 100 de autoturisme, spatii comerciale, hoteluri, moteluri, terenuri de sport si un camping de aproximativ 120 de locuri.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.