Fundatia SynergEtica lanseaza FAIR PLAY – program de etica prin sport

Fundatia SynergEtica a lansat proiectul FAIR PLAY – un program de etica prin sport. FAIR PLAY este finantat prin programul Uniunii Europene “Tineret in Actiune” si se desfasoara sub egida Anului european al egalitatii de sanse pentru toti 2007. Programul este organizat cu sustinerea Federatiei Internationale de Korfball si British Council.

FAIR PLAY este initiat de Fundatia SynergEtica, care isi propune sa schimbe atitudinile tinerilor, prin pretuirea corectitudinii, a eticii si a respectarii “regulilor jocului”.

FAIR PLAY este un program sportiv de educare non-formala dedicat tinerilor ce apartin minoritatilor etnice. Sportul ales este Korfball, un sport de echipa aparut in Olanda si recunoscut la nivel mondial datorita relevantei fair-play-ului si a regulilor de curtoazie. Korfball este unul dintre rarele sporturi de echipa mixte din lume si are la baza principiile de joc ale basketului.

“Diferentele intre Basket si Korfball reprezinta o metafora a diferentelor intre societatea in care traim si o societate pe care ne-o dorim, mai justa si mai primitoare, in care toata lumea sa-si gaseasca locul. De exemplu, in Korfball nu conteaza decat agilitatea, inaltimea sau alte inzestrari naturale nu fac nici o diferenta, asa cum nici in viata de zi cu zi nu ar trebui sa conteze ceea ce mostenim de la natura sau de la parinti, si pentru care nu suntem responsabili”, spune Sandra Pralong, presedintele Fundatiei SynergEtica.

Grupul tinta al proiectului sunt tinerii cu varste intre 18 – 25 de ani, membri ai comunitatilor etnice din Romania (germani, maghiari, rromi, rusi, ucraineni, turci, tatari). “Ne-ar bucura foarte mult ca tinerii sa isi arate interesul in acest proiect si sa se inscrie ca participanti la FAIR PLAY pentru a beneficia de sustinerea si experienta trainerilor si antrenorilor specializati”, adauga Silviu Martin, manager de proiect in cadrul Fundatiei SynergEtica.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.