OSCAR pentru un film realizat cu fonduri europene

La ceremonia din acest an a premiilor OSCAR au fost nominalizate 4 pelicule care au fost finantate prin programul comunitar MEDIA, insumand in total peste 2,6 milioane de euro. Acestea sunt:

– Coproductia germano-austriaca “Die Falscher” (a castigat premiul pentru “cel mai bun film strain”);

– “La Vie en Rose” (La Mome);

– “Persepolis”;

– “The Diving Bell and the Butterfly” (Le Scaphandre et le Papillon).

Castigatorul Oscarului de anul trecut pentru cel mai bun film strain a fost “The Lives of Others” (“Das Leben der Anderen”), care a primit 500.000 de euro prin programul MEDIA. In 2006, pelicula franceza “March of the Penguins” (La marche de l’Empereur), a castigat Oscarul pentru cel mai bun film documentar, fiind sprijinit cu 1,1 milioane de euro prin acelasi program comunitar.

La nivel european, programul MEDIA 2007, valabil pentru perioada 2007-2013, pune la dispozitia industriei cinematografice 755 de milioane de euro.

Art Doc, Libra Film Production, Hi Film Production si Generic Audiovizual sunt numai cateva din societatile romanesti care au primit anul trecut finantare europeana pentru un proiect in cadrul programului european MEDIA. In acelasi timp, Independenta Film, Prorom Media-Trade GMBH si Transilvania Film au primit 20.500 de euro pentru distributia unor pelicule.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.