Firmele pot obtine bani europeni pentru calculatoare noi

Prin intermediul Axei 4 – “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local” a Programului Operational Regional (POR), IMM-rile romanesti pot accesa fonduri nerambursabile pentru a cumpara echipamente IT si software.

Aceasta masura se adreseaza microintreprinderilor din mediul urban care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei, al serviciilor sau al constructiilor. Suma totala disponibila pentru aceasta axa pana in 2013 este de 795 de milioane de euro, din care 633 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Microintreprinderile pot conta pe fondurile europene pentru achizitia de sisteme IT performante, fie ca este vorba despre calculatoare, imprimante sau alte echipamente periferice necesare pentru desfasurarea activitatii la standarde cat mai inalte. De asemenea, este acoperita si cumpararea de diverse sisteme de operare in functie de profilul fiecarei firme. Proiectul trebuie sa fie cuprins intre 70.000 lei si 1,7 milioane de lei, echivalentul a 20.000 – 500.000 de euro. insa firmele nu vor primi toti acesti bani ci maxim 200.000 de euro. Restul investitiei trebuie sa fie acoperit din fonduri proprii.

Reprezentantii Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei au declarat ca Axa 4 a POR va fi lansata la sfarsitul acestei luni. Beneficiarii vor putea depune proiectele la sediul agentiei pentru dezvoltare regionala din regiunea unde are loc implementarea proiectului.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.