Milioane de euro pentru gestionarea deseurilor in Regiunea Centru

Aproape 4,6 milioane de euro sunt disponibile pentru Regiunea “Centru” pentru proiecte ce vizeaza sectorul gestionarii deseurilor si al gospodaririi apei si a apelor uzate, in cadrul unui Program PHARE.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a lansat, la Alba Iulia, “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”. Suma disponibila la nivel national pentru aceasta schema de granturi este de 36,60 milioane de euro, din care 27,45 milioane de euro din fonduri PHARE, iar diferenta, cofinantare de la bugetul de stat.

Regiunea Centru va avea disponibili circa 4,6 milioane de euro, din care peste 3,4 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Fondurile vor fi acordate proiectelor depuse ce vizeaza sectorul gestionarii deseurilor, precum si al gospodaririi apei si a apelor uzate. Actiunile proiectelor trebuie sa urmareasca reducerea impactului depozitelor de deseuri asupra mediului inconjurator, introducerea colectarii si transportului deseurilor in zonele in care nu a existat sistem de salubrizare si imbunatatirea metodelor simple si eficiente de tratare a deseurilor.

In sectorul gestionarii apelor si a apelor uzate se vor finanta proiecte ce vizeaza constituirea unor sisteme de gospodarire a apelor uzate conforme cu standardele UE (proiecte de gospodarire a apelor uzate) si de imbunatatire a protectiei impotriva inundatiilor. Cererile de finantare se vor depune pana la 25 aprilie 2008, inclusiv.

Solicitantii eligibili sunt autoritatile publice locale sau asociatiile legal constituite din localitati rurale sau urbane, cu pana la 50.000 de locuitori.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.