Fonduri europene pentru reducerea poluarii la Termica Botosani

Societatea Termica Botosani este la un pas de a accesa fonduri europene in baza unui proiect cu finantare externa pe mediu. Firma a fost selectata alaturi de alte societati din tara pentru demararea acestui proiect care are in vedere reducerea poluarii emise de sistemele de incalzire urbane.

Prin Programul Operational Sectorial de Mediu (POS Mediu) pe axa prioritara 3, adica “Reducerea poluarii provenite de la sistemele de incalzire urbana” vor fi facute proiecte de investitii pentru reabilitarea centralelor municipale de termoficare si a retelelor de distributie aferente, care sa conduca la reducerea emisiilor provenite de la sistemele de termoficare si totodata la imbunatatirea calitatii aerului.

Etapa in care a fost selectata societatea de termoficare botosaneana a fost lansata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile anul trecut, in luna noiembrie.

Alaturi de Termica au mai fost preselectate 14 municipalitati, cu centralele de termoficare aferente, printre care Botosani (Termica). Celelalte municipalitati cu sanse reale sa primeasca fonduri prin acest program sunt Arad, Bacau, Brasov, Braila, Focsani, Giurgiu, Iasi, Oradea, Ramnicu Valcea, Resita, Suceava, Timisoara, Turnu Magurele si Zalau.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.