Piata de leasing a crescut in 2007 cu 51,59%

Valoarea bunurilor finantate pe piata romaneasca de leasing a avansat cu 51,59% pana la 4,94 mld. euro in 2007, in special datorita intrarii de noi societati, depasind astfel estimarile initiale cu circa 650 mil. euro.

Estimarile initiale ale Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) cu privire la piata leasingului autohton vizau o valoare de 4,3 miliarde euro in 2007, in crestere cu 32% fata de 2006, cand au fost finantate bunuri in valoare de peste 3,26 miliarde euro.

Societatile de leasing din Romania au finantat active totale in valoare de aproape 5 miliarde de euro in 2007, potrivit datelor centralizate de Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) si de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).

ALB si ASLR sunt afiliate la Federatia Europeana a Asociatiilor Societatilor de Leasing-Leaseurope si concentreaza 97% din piata autohtona de leasing.

ALB a ajuns la 32 de companii membre si la o cota de piata estimata de 92%, dupa ce a atras 7 noi membri, printre care divizia de leasing operational a Volksbank, firma ce a marcat deschiderea organizatiei catre acest segment.

Noile companii atrase sunt Immoconsult, divizia de leasing operational a grupului Volksbank, Finicredito, Porsche Leasing IFN, Romstal Leasing IFN, Impuls Leasing IFN, Egnatia Leasing IFN si Ager Leasing IFN, a precizat secretarul general al ALB.

Sursa: DailyBusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.