Facilitati sporite de acces la finantare prin leasing financiar pentru IMM-uri

FNGCIMM SA-IFN a imbunatatit facilitatea de finantare oferita societatilor care au ca activitate principala leasingul financiar, in vederea sustinerii cu costuri minime a activitatii IMM-urilor, inclusiv a celor fara istoric de functionare, inlesnind accesul la finantare prin leasing financiar.

Astfel, a fost marita valoarea sumei acordate la 4,5 milioane lei/acord cadru de finantare, a crescut durata de rambursare a sumei puse la dispozitie la 69 de luni, fiind introdusa si o perioada de gratie de 6 luni. Rata dobanzii de baza aferenta trimestrului I 2008 a fost stabilita la 9% an.

Suma pusa la dispozitia societatii de leasing de catre F.N.G.C.I.M.M SA poate fi utilizata intr-o perioada de maxim 9 luni de la data semnarii acordului cadru de finantare. Utilizarea se va face sub forma de trageri, in vederea achizitionarii de bunuri (noi sau second hand) care urmeaza a fi predate in regim de leasing financiar IMM-urilor eligibile.

Finantarea aferenta unei trageri poate fi de maximum 95%, din pretul de achizitie (inclusiv TVA) al bunului ce urmeaza sa fie predat in regim de leasing financiar, pentru utilizatorii din categoria intreprinderilor mici si mijlocii fara istoric de functionare sau de maximum 90 %, din pretul de achizitie (inclusiv TVA) al bunului ce urmeaza sa fie predat in regim de leasing financiar, pentru utilizatorii din categoria intreprinderilor mici si mijlocii cu istoric de functionare.

ate de contact:

Fondu National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri S.A.

Bucuresti, Strada Stefan Iulian nr.38, Sector 1

Telefon/ Fax 310.18.74/310.18.57

Website: www.garantare.ro

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.