Noutati despre finantari la SolePAD Constanta

Miercuri, 12 martie 2008, reprezentantii mediului de afaceri din judetele Constanta si Tulcea s-au reunit in sala de conferinte Ovidiu a Hotelului Ibis din Constanta, in cadrul celei de-a 27-a editie a conferintelor SolePAD. Organizata de Agora Media, a treia editie SolePAD Constanta a coincis cu lansarea la nivel regional a Ghidurilor Solicitantului pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

In cuvantul de deschidere, Mihai Daraban, Presedinte Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura s-a aratat onorat ca a avut posibilitatea sa sprijine acest eveniment dedicat mediului de afaceri, pornind in special de la agenda zilei, orientata pe solutii IT de crestere a productivitatii agentilor economici si pe lansarea Ghidurilor Solicitantului. in aceeasi ordine de idei, Dumitru Nancu, Director Executiv al Oficiului Teritorial pentru intreprinderi Mici si Mijlocii Constanta, a apreciat importanta promovarii informatiilor necesare pentru o buna absortie a fondurilor europene prin intermediul acestor evenimente, precum si obligatia organismelor abilitate de a sprijini companiile in accesarea acestor finantari.

Symantec este in prezent unul dintre primii patru mari producatori de software la nivel mondial. Pe plan local, compania ofera impreuna cu S&T Romania, principalul partener Symantec pe piata romaneaca, o solutie completa de protectie a datelor, dar si produse de recuperare a acestora. Razvan Chirobocea, Enterprise Storage Solutions Consultant in cadrul S&T Romania, a prezentat la Constanta solutia Backup Exec 12, un produs cu suport optimizat pentru Windows Server 2008, recuperarea granulara a bazelor de date si backup scalabil, indiferent de numarul de servere ale clientului.

Brother implineste anul acesta 100 de ani de activitate. Pe piata romaneasca, compania este prezenta de peste 10 ani, pe diferite canale, dar ca birou de reprezentare activeaza in Romania din 2004. Radu Crahmaliuc, Country Manager, Brother Romania, a prezentat la SolePAD cea mai noua gama de echipamente Brother bazate pe tehnologie laser color si dispozitivele multifunctionale MFC 9440 si MFC 9840 CDW, ce ofera sapte functii intr-un singur echipament.

Valentin Mateiasi, Local Reseller Manager, Lenovo Romania si Dorin Berbescu, General Manager al companiei Silva Sistems, partener local Lenovo, au vorbit despre tehnologiile Lenovo pentru cresterea eficientei afacerii prin reducerea costurilor de utilizare. Principalele directii prin care compania Lenovo isi propune sa-si creasca popularitatea pe piata din Romania sunt tehnologia ThinkVantage, gama de notebook-uri ThinkPad si gama de desktop-uri ThinkCentre.

Dupa o scurta pauza, serban Zirnovan, Dell Enterprise Business Manager for Bulgaria and Romania, a trecut in revista solutiile Dell pentru IMM-uri – Vostro, PowerEdge si Dell EMC, precum si obiectivele Dell in Romania pentru anul in curs – o segmentare mai buna a pietei prin promovarea gamelor de produse Vostro pe piata IMM si Inspiron pe segmentul de retail, focus pe solutii enterprise – servere, stocare si servicii, lansarea centrului national de piese de schimb, dezvoltarea programelor pentru parteneri si o crestere de minim 50%.

Implementarea cu succes a unui sistem informatic impune un management al schimbarii. in acest sens, Daniel Burghelea, Director Vanzari, AttoSOFT, a aratat ca doar printr-o schimbare in organizatie pot fi obtinute rezultate favorabile in ceea ce priveste diminuarea cheltuielilor, imbunatatirea relatiei cu clientii si cresterea cifrei de afaceri, a disciplinei si productivitatii angajatilor, facand in acelasi timp trimitere la sistemul ERP DataLight Enterprise.

In cadrul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.